Nyheder


Vi er en lille, men aktiv gruppe havkajakroere i klubben. De fleste af os har først lært at ro turkajak, men der er også folk i klubben, der kun roer havkajak.

Klubben råder pt over 12 havkajakker inklusive alt udstyr. Mange af havkajakroerne har egen kajak.

Personlig beklædning står man selv for.

Fællesaktiviteter:

Træningsaften:

Vi har fast “træningsaften” om tirsdagen året rundt på søen. Det er fra kl. 17, om vinteren fra kl. 16:30. Træningsaftener er et læringsrum. Vi øver roteknik, styreteknik, balance, sikkerhed, dvs. redninger, bugseringer mm. Vi øver rul og grønlandsk reb-gymnastik. Typisk har en instruktør forberedt dagens træning. Andre gange er det mere løst - det er altid hyggeligt og vi hjælper hinanden til at blive bedre.

 

Vi har en messengergruppe “Tirsdagstræning” hvor vi aftaler nærmere og deler videoer og billeder.

Klubture:

Der er pt 3 årlige klubture på havet rundt omkring i Danmark. Det er et tilbud om at opleve naturen i fællesskab med erfarene havkajakroere. De bliver slået op på rokort, hvor man tilmelder sig. Det er overnatningsture fra 1-3 overnatninger. Turene er selvforsynende friluftsture. Vi sover i telt eller shelter og har alt hvad vi skal bruge med i kajakken.

Turene er planlagt i lang tid i forvejen og ledet af en turleder, der er tovholder for planlægningen og overordnet ansvarlig for sikkerheden. Turene varierer i forhold til hvilke krav de stiller til deltagernes egenfærdigheder og udstyr. Turledelsen vurderer om dine færdigheder passer til turen.

 

Dagsture:

Vi tager tit på dagsture, forberedt af en turleder der har det overordnede ansvar for sikkerheden. Nogle gange er det hyggeture eller naturoplevelsen er i fokus, andre gange øver vi hvordan vi roer som gruppe hvor alle passer på hinanden, lidt navigation, at ro i lidt større bølger mm. For det meste er det en skøn blanding af det hele. For nyligt har vi lavet en dagstur til Brædstrup svømmehal og nørdet rul, så det kan også ske…

Turene bliver mere spontant aftalt, typisk til tirsdagstræning, og slået op på vores messengergruppe “Havkajak”.

Instruktion for havkajak

Interne omskolingskurser:

En gang årligt laver vi et omskolingskursus for medlemmer af vores klub som har en IPP2 i turkajak og ønsker at lære at ro havkajak. Det tager en weekend, en dag på søen og en på havet. Det kan opleves som en krævende weekend og du kan ikke have fravær. Består du kurset og roer derefter 50 km i havkajak i indeværende sæson, får du et IPP2hav bevis.

Tilmelding på rokort.

Instruktion for “nye medlemmer” til IPP2 hav:

Skanderborg Kajakklub er medlem af DKF, og vi bestræber os på at opfylde DKF,s krav og anbefalinger til instruktion.

Ansvar for instruktionen varetages af en DKF godkendt instruktør 2.

Formål med IPP2 hav-niveauet er at roeren…


Kan færdes sikkert og forsvarligt på vandet

Er motiveret for videre læring

Kan ro på tur som del af en gruppe eller på egen hånd


Krav til deltagere:


Lyst til at lære at ro havkajak

Du melder dig i klubben, læs mere her: https://skanderborg-kajakklub.dk/hvordan-medlem

Du kan svømme 600m uden pause

Du underskriver et helbredsattest om, at du ikke lider af sygdomme, der kan medføre lammelser eller bevidsthedstab

Du kan afsætte den fornødne tid i de 3 uger forløbet varer.


Mange oplever dele af undervisningen som grænseoverskridende, f.eks at være under vandet og bevare ro og kontrol, men også fysisk og mentalt. Vi har stor erfaring i instruktion og er tålmodige og hjælpsomme, men du skal grundlæggende være modig og villig til at arbejde med det …det hjælper også hvis du synes det er sjovt!

Program for instruktion 2023:

Der er plads til 8 deltagere. Tilmelding efter først til mølle…

Instruktionen forløber over 3 uger, i ugerne 22 - 24.

Der er instruktion om tirsdagen fra kl. 17 - 20 og om lørdagen fra 9 - 17

Om tirsdagen er vi på Skanderborg Sø og om lørdagen på havet.

Du kan ikke have meget planlagt fravær, når det er sagt, prøver vi at hjælpe og finde løsninger hvis du bliver uforudset forhindret. Instruktionen afsluttes med en praktisk og teoretisk prøve og du skal svømme 600m i søen.

Når du har bestået instruktionsforløbet og roet i alt 100 km i indeværende sæson er du friroet og fuldgyldigt medlem af klubben. Du får også et IPP2 hav bevis.

Du tilmelder dig på mail til Ulrik Sandhøj Madsen,  usmadsen@gmail.com. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at maile dem eller ringe på 20848692.

Der er informationsmøde om instruktion Havkajak, tirsdag d. 9/5 2023 kl. 17 - 19 i klubhuset. Her får du alle praktiske informationer og kan stille spørgsmål.

Links:

DKF s hjemmeside: https://www.kano-kajak.dk

Beskrivelse af IPP hav niveauer:

https://drive.google.com/file/d/1NBHutT9YY8yqZgmS3AsfhJ3gjGDE08If/view


Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer